Aleksandr Litvinenko a declarat pe patul de moarte că a fost otrăvit la ordinul lui Vladimir Putin

Fostul agent FSB Aleksandr Litvinenko, otrăvit în 2006 cu poloniu, a declarat pe patul de moarte că a fost omorât de Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, conform achetei desfăşurate în Marea Britanie, informează site-ul cotidianului The Telegraph.

3219 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Litvinenko a declarat pe patul de moarte că a fost otrăvit la ordinul lui Vladimir Putin

Aleksandr Litvinenko a declarat pe patul de moarte că a fost otrăvit la ordinul lui Vladimir Putin (Foto: Captura)

"Tată, am fost otrăvit de Vladimir Putin", au fost ultimele cuvinte spuse de Aleksander Litvinenko tatălui său, Valer Litvinenko.

În plus, Aleksandr Litvinenko i-a atras atenţia tatălui că preşedintele Rusiei este un "om foarte periculos" şi că trebuie să fie foarte atent.

Dezvăluirile au fost făcute în cursul audierilor efectuate de comisia care anchetează circumstanţele otrăvirii fostului agent FSB. Preşedintele comisiei britanice de investigaţie, sir Robert Owen, a acuzat procurorii ruşi că încearcă să blocheze colectarea probelor despre un suspect principal, Dmitri Kovtun.

Aleksandr Litvinenko a fost otrăvit cu poloniu-210 pe 1 noiembrie 2006, în cursul unei întâlniri la Hotelul Millennium cu Dmitri Kovtun şi Andrei Lugovoi. Litvinenko a decedat după trei săptămâni. Rusia refuză extrădarea celor doi suspecţi de crimă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici