Aleksandr Lukaşenko ameninţă că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari spre UE

  • Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, ameninţă că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari spre UE.
  • Aleksandr Lukaşenko: "Noi nu vom opri pe nimeni".
779 afișări
Imaginea articolului Aleksandr Lukaşenko ameninţă că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari spre UE

Aleksandr Lukaşenko ameninţă că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari spre UE

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a avertizat, marţi, că va permite trecerea imigranţilor extracomunitari din Orientul Mijlociu spre Uniunea Europeană, în principal spre Germania, pe fondul sancţiunilor impuse de Bruxelles din cauza crizei politice de la Minsk.

Prezent la o şedinţă de Guvern, liderul autoritarist de la Minsk a declarat că autorităţile din Belarus vor permite trecerea spre Europa Occidentală a imigranţilor clandestini care vin în principal din Afganistan, Siria şi Irak.

„Noi nu vom opri pe nimeni. Aceşti oameni fug din zone de război spre o Europă primitoare şi confortabilă, iar Germania are nevoie de forţă de muncă", a afirmat Aleksandr Lukaşenko, potrivit publicaţiei germane Die Zeit.

De asemenea, liderul autoritarist de la Minsk a anunţat că nu va mai permite tranzitul prin Belarus a produselor exportate de Uniunea Europeană în Rusia şi China.

Agenţia europeană pentru securitatea frontierelor (Frontex) a trimis, săptămâna trecută, o echipă de monitorizare şi intervenţie în Lituania, în contextul intensificării afluxului de imigranţi spre spaţiul Uniunii Europene.

În total, anul acesta, peste 800 de imigranţi clandestini, cei mai mulţi din Orientul Mijlociu, au încercat să traverseze frontiera dintre Belarus şi Lituania. Guvernul Lituaniei acuză Administraţia autoritaristă din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de facilitarea tranzitului imigranţilor extracomunitari spre ţările Uniunii Europene, în contextul sancţiunilor aplicate din cauza crizei politice din Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici