ALERTĂ DE CUTREMUR puternic în Nicaragua: O serie de mici seisme s-au produs în urma activării unei importante falii locale

Nicaragua a declanşat pe timpul nopţii de joi spre vineri alerta verde în departamentul Managua, capitala sa, de teama unui seism de mare magnitudine, după o serie de mici cutremure produse în ultimele ore din cauza activării unei importante falii locale.

217 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ DE CUTREMUR puternic în Nicaragua: O serie de mici seisme s-au produs în urma activării unei importante falii locale

ALERTĂ DE CUTREMUR în Nicaragua din cauza posibilităţii producerii unui seism de mare magnitudine

Odată cu acest decret, "toate structurile Sistemului naţional de observare şi prevenţie a dezastrelor (Sinapred) ale departamentului Managua sunt în alertă pentru a face faţă unui eventual seism de mare magnitudine", a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă directorul Sinapred, Guillermo Gonzalez.

Gonzalez a îndemnat populaţia să "pună în practică orice măsuri" de precauţie fără să-şi piardă calmul în faţa posibilităţii producerii "unui seism de mare magnitudine sau a unui cutremur de pământ care ar puta afecta atât capitala, cât şi localităţile limitrofe".

Măsura a fost luată pe baza unei directive a preşedintelui Daniel Ortega, după ce reţeaua de seismologie naţională a detectat în ultimele ore "o serie de seisme între vulcanul Apoye şi Nejapa Miraflores", un sector situat la nord-vest de capitală, unde se întâlnesc importante falii seismice.

"Au fost înregistrate 17 seisme, dintre care trei au fost de magnitudine de 2,3 până la 3,7, la mai puţin de şase kilometri adâncime în acest sector", a anunţat directorul Institutului nicaraguan de studii teritoriale (Ineter), Javier Mejia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici