ALERTĂ de FURTUNĂ TROPICALĂ: Chantal ameninţă să lovească Republica Dominicană

Furtuna tropicală Chantal a căpătat putere marţi îndreptându-se către insulele Caraibe, ameninţând să lovească miercuri Republica Dominicană, frontalieră cu Haiti, a declarat Centrul american de supraveghere al uraganelor (NHC).

485 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ de FURTUNĂ TROPICALĂ: Chantal ameninţă să lovească Republica Dominicană

ALERTĂ de FURTUNĂ TROPICALĂ: Chantal ameninţă să lovească Republica Dominicană (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Furtuna s-a îndepărtat marţi de Antilele Mici căpătând putere în estul Mării Caraibilor şi ameniţând să atingă miercuri Republica Dominicană, situată în estul unei insule pe care o împarte cu Haiti.

Chantal se afla marţi după-amiază la 540 de kilometri sud-est de San Juan Vientos - în estul Caraibilor -, cu rafale de vânt de până la 100 de kilometri pe oră, a precizat NHC în buletinul său de la ora 18:00 GMT (21:00, ora României).

Furtuna, care se deplasează cu 46 de kilometri pe oră, a fost pusă sub supraveghere în cazul în care va deveni uragan în Republica Dominicană, mai ales asupra zonei situată între Barahona şi Samana.

Alerte de furtună tropicală au fost emise pentru coasta de nord a Haiti, devastată în 2010 de un cutremur de pământ, Dominica, Martinique, Guadelupe şi Porto Rico.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici