Alertă de gripă aviară în Ungaria. Autoritatea pentru siguranţă alimentară a ordonat sacrificarea a mii de păsări

Autoritatea pentru siguranţă alimentară din Ungaria a ordonat sacrificarea a mii de păsări din cauza descoperii unor focare de gripă aviară în sudul Ungariei, potrivit MTI.

1396 afișări
Imaginea articolului Alertă de gripă aviară în Ungaria. Autoritatea pentru siguranţă alimentară a ordonat sacrificarea a mii de păsări

Alertă de gripă aviară în Ungaria. Autoritatea pentru siguranţă alimentară a ordonat sacrificarea a mii de păsări (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Focarele de gripă aviară au fost descoperite în localităţile Bugac şi Kiskunmajsa, situate în sudul Ungariei.

Autoritatea pentru siguranţă alimentară din Ungaria a dispus intensificarea la nivel naţional a monitorizării stării de sănătate a efectivelor de păsări şi a controalelor privind aplicarea cerinţelor de biosecuritate în fermele de păsări şi gospodării.

Proprietarii păsărilor sacrificate vor fi primi compensaţii din partea statului.

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a avertizat în privinţa riscului infectării păsărilor cu tulpina de gripă aviară H5N8, până în primăvara lui 2017.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici