Tragedie în India: Cel puţin 120 de morţi şi peste 200 răniţi, după ce un tren supraaglomerat a deraiat - VIDEO

Cel puţin 120 de persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în India, după ce un tren de pasageri a deraiat duminică în nordul statului Uttar Pradesh, a anunţat poliţia, citată de site-ul agenţiei AFP.

4882 afișări
Imaginea articolului Tragedie în India: Cel puţin 120 de morţi şi peste 200 răniţi, după ce un tren supraaglomerat a deraiat  - VIDEO

"Bilanţul victimelor accidentului feroviar a ajuns la 120 de morţi şi cel puţin 200 de răniţi", a declarat pentru AFP Zaki Ahmad, inspectorul general al poliţiei din regiunea Kanpur.

Autorităţile au lansat o anchetă oficială pentru a stabili cauza accidentului, despre care ministrul adjunct al Transporturilor, Manoj Sinha, a spus că ar putea avea la bază degradarea liniilor de cale ferată.

"Fetiţa mea de 12 ani este de negăsit, o caut de câteva ore", a declarat un supravieţuitor pentru AFP.

Pasiprezece vagoane ale trenului care circula între oraşul Patna şi Indore au sărit de pe şine în Pukhrayan.

Echipele de salvare caută supravieţuitori blocaţi în trei vagoane puternic avariate, în care, la momentul accidentului, s-ar fi putut afla până la 150 de persoane.

"Trebuie să acţionăm cu grijă, unii oameni ar putea fi încă în viaţă, iar noi tăiem metalul pentru a ajunge la ei", a declarat purtătorul de cuvânt al Căilor Ferate indiene.

"Operaţiunile de căutare continuă. Nouăzeci şi şase de corpuri au fost scoase. Multe persoane sunt rănite, cel puţin 75 sunt în stare critică, alte 150 prezintă răni uşoare" , a declarat anterior un oficial din cadrul poliţiei.

Trenul cu 23 de vagoane transporta aproximativ 2.500 de pasageri care urmau să coboare în diferite staţii, iar majoritatea la Patna.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici