Donald Trump ar fi acceptat să plătească 20-25 milioane dolari într-un litigiu privind fraude ale Universităţii Trump

Preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, a acceptat să achite între 20 şi 25 de milioane de dolari pentru soluţionarea unui litigiu privind activităţile Universităţii Trump, o instituţie acuzată de fraude, afirmă surse citate de presa americană.

9586 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar fi acceptat să plătească 20-25 milioane dolari într-un litigiu privind fraude ale Universităţii Trump

Donald Trump plăteşte 20-25 milioane dolari într-un litigiu privind fraude ale Universităţii Trump-surse

Conform unor surse citate de postul CNBC, Donald Trump ar fi ajuns la un acord pentru soluţionarea litigiului, iar un anunţ oficial va fi făcut vineri. Potrivit surselor, preşedintele-ales al SUA va plăti compensaţii de 20-25 de milioane de dolari, dar nu va admite nicio responsabilitate juridică pentru presupusele fraude.

Un purtător de cuvânt al lui Eric Schneiderman, procurorul-general din New York, a transmis următorul comunicat: "Procuratura din New York a fost mereu deschisă găsirii unei soluţii de compensare în mod corect a numeroaselor victime ale Universităţii Trump care aşteaptă de ani întregi o rezolvare".

Sute de studenţi ai Universităţii Trump, care a funcţionat în oraşul New York în perioada 2005-2010, au denunţat fraude, acuzând instituţia de învăţământ în domeniul afacerilor imobiliare de lipsă de expertiză.

Eric Schneiderman a intentat în 2013 o acţiune judiciară împotriva Universităţii Trump, argumentând că instituţia ar fi o simplă afacere, fără competenţe în domeniul imobiliar. Studenţii au acuzat că, după înscriere, au fost forţaţi să participe la cursuri din ce în ce mai scumpe, care nu meritau banii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici