Tânăr stagiar la misiunea României la ONU, despre America lui Trump: A fost votat pentru că a avut curajul să identifice problemele reale. Românii cu forme legale nu au de ce să se teamă - FOTO

Un cetăţean român stabilit în SUA, stagiar la misiunea României la ONU, spune că Trump a fost votat pentru că a avut curajul să identifice problemele reale şi crede că românii din SUA cu forme legale nu au de ce să se teamă de măsurile preşedintelui ales, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3219 afișări
Imaginea articolului Tânăr stagiar la misiunea României la ONU, despre America lui Trump: A fost votat pentru că a avut curajul să identifice problemele reale. Românii cu forme legale nu au de ce să se teamă - FOTO

Tânăr stagiar la misiunea României la ONU, despre America lui Donald Trump: A fost votat pentru că a avut curajul să identifice problemele reale. Românii din SUA cu forme legale nu au de ce să se teamă

Mihai Bârloiu, un tânăr de 27 de ani stabilit în SUA, care este stagiar la misiunea României la ONU în New York, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că aşteptările americanilor după alegerea noului preşedinte sunt ”reducerea taxelor, micşorarea bugetului alocat Apărării, scăderea datoriei publice, investiţii în infrastructură, reîntoarcerea marilor companii de producţie americane pe tărâm naţional şi creşterea veniturilor”.

”Specialiştii economici au dat un prognostic negativ măsurilor exprimate de Trump în decursul campaniei electorale privind politicile fiscale pe care le va adopta, susţinând că există şanse mari ca aceste măsuri, odată adoptate, să ducă economia spre un trend descendent. Ce politici economice va adopta administraţia Trump rămâne în segmentul <<informaţii necunoscute>> la momentul actual. Speculaţiile continuă să se multiplice pe măsură ce timpul trece. Acestea vor primi un răspuns clar în lunile care urmează”, a adăugat acesta, răspunzând întrebărilor puse de corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, el a precizat că cei din categoria ”pro Hillary sau anti-Trump”, se aşteaptă la ”fisuri şi carenţe în politica externă cu rezultatul slăbirii acesteia în relaţia cu alte state puternice precum Rusia sau China, până la degradarea economiei şi creşterea discriminării în rândul societăţii”.

Mesajul lui Trump a fost perceput ”în unele zone xenofob, rasist şi periculos”, şi din această cauză fiind declanşate protestele, a opinat românul stabilit în SUA, originar din Alba Iulia. Pe de altă parte el susţine că în alte state oamenii au reacţionat favorabil la ”discursul populist al lui Trump şi au considerat ca a avut curajul să identifice problemele reale”.

”Protestele continuă şi din cauza nemulţumirilor faţă de membrii desemnaţi în cabinetul lui Donald Trump. Printre ei se număra persoane de notorietate în perimetrul Statelor Unite, fiind consideraţi de grupul anti-Trump uşor înclinaţi spre abordări radicale în privinţa unor subiecte, ca de exemplu: imigranţi, învinuirea anumitor segmente de populaţie pentru problemele actuale ale SUA precum şi securitatea naţionala”, a declarat Mihai Bârloiu, la două săptămâni după alegerile pentru Casa Albă.

Donald Trump a promis, după ce a fost ales preşedinte, că va expulza până la trei milioane de imigranţi ilegali, iar în campanie a avut discursuri agresive împotriva acestora.

”Pe parcursul campaniei electorale, Trump a evidenţiat în mod clar că va înăspri drastic condiţiile de imigrare. De altfel acest argument a reprezentat un rol major în popularitatea lui. Personal nu cred că vor fi luate măsuri drastice care să lezeze legile internaţionale privind drepturile omului. Este posibil ca discursul anti-imigranţi să fi fost doar proiectile de tun folosite în campanie pentru a produce rezultate notabile, jucând o carte văzută ca fiind necesară în rândul unei părţi din electoratul american. Românii stabiliţi legal în SUA nu au de ce să îşi facă griji”, a mai spus Mihai Bârloiu.

Totodată, el susţine că după aceste alegeri ”societatea americană a început să-şi pună semne de întrebare în privinţa unei nevoi de reformare a sistemului electoral”, deoarece Hillary Clinton a ieşit pe primul loc la votul popular, însă candidatul republican a câştigat alegerile pentru că a obţinut mai mulţi electori.

”Cel mai interesant lucru care a reieşit din aceste alegeri este un trend internaţional aflat în plină creştere: <<populismul>>. Oamenii încep să asculte discursuri politice, directe, simple care identifică probleme şi propun soluţii simple pentru combaterea lor”, a conchis românul.

Mihai Bârloiu este absolvent a două facultăţi în România – Ştiinţe Politice şi Drept – şi a unui program de masterat în Danemarca – Securitate Internaţională şi Drept –, fiind stabilit de câteva luni în New York.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici