Tările Baltice se tem că Rusia ar putea testa capacitatea de reacţie a NATO înaintea învestirii lui Trump

Rusia ar putea considera perioada dinaintea învestirii lui Donald Trump drept o oportunitate pentru a testa pregătirea militară şi capacitatea de reacţie în plan diplomatic a NATO, a avertizat Linas Linkevicius, ministrul lituanian de Externe, potrivit BBC News online.

5523 afișări
Imaginea articolului Tările Baltice se tem că Rusia ar putea testa capacitatea de reacţie a NATO înaintea învestirii lui Trump

Tările Baltice se tem că Rusia ar putea testa capacitatea de reacţie a NATO înaintea învestirii lui Trump

"Noua administraţie nu intră în acţiune până în a doua jumătate a lunii ianuarie", a declarat Linkevicius, care a adăugat că statele baltice, cât şi oraşul sirian Alep sunt în mod special vulnerabile.

"Rusia nu este o superputere, ci o super problemă," a mai spus oficialul lituanian.

Lituania a fost pentru peste 50 de ani parte a Uniunii Sovietice, a devenit ulterior membră NATO şi UE, dar se învecinează direct cu Rusia prin enclava Kaliningrad.

Există temerea că Statele Unite ar putea urmări să devină partener cu Rusia şi să nu mai împărtăşească viziunea statelor din zona de est a Europei conform cărora Rusia este un pericol militar major şi iminent.

Moscova insistă că nu reprezintă un pericol, afirmând că de fapt NATO poartă responsabilitatea pentru tensiunile din regiune, prin expansiunea spre graniţele Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici