Alerta de inundaţii din Graz, ridicată după scăderea nivelului apelor

Autorităţile austriece au anunţat duminică ridicarea alertei de inundaţii în zona oraşului Graz, afectat grav sâmbătă de inundaţii.

290 afișări
Imaginea articolului Alerta de inundaţii din Graz, ridicată după scăderea nivelului apelor

Alerta de inundaţii din Graz, ridicată după scăderea nivelului apelor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nivelul apelor a scăzut în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, iar prognoza meteo indică o îmbunătăţire a condiţiilor în aglomerarea urbană cu 250.000 de locuitori.

Pompierii, care au primit aproape 300 de apeluri în cursul nopţii, depun în continuare eforturi pentru a evacua apa din subsolurile caselor şi parcările subterane, iar cheiul râului Mur, care traversează oraşul, au rămas închise.

Autorităţile dintr-o comună aflată în sudul aglomerării Graz au recomandat locuitorilor să fiarbă apa de băut, până la finalizarea analizelor privind calitatea acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici