Alertă de tsunami, după cutremurul din largul statului Honduras

O alertă de tsunami a fost emisă pentru coastele din Honduras, Belize şi Guatemala după cutremurul cu magnitudinea 7,1 grade produs joi în largul statului Honduras, anunţă Centrul pentru Alerte de Tsunami din Pacific.

90 afișări
Imaginea articolului Alertă de tsunami, după cutremurul din largul statului Honduras

Cutremur puternic în largul statului Honduras (Imagine: USGS)

Un cutremur cu magnitudinea de 7,1 grade s-a produs joi în largul statului Honduras, potrivit Institutului american de studii geologice (USGS), deocamdată nefiind semnalate victime.

Potrivit USGS, seismul s-a produs la ora locală 3.24 (11.24, ora României), la o adâncime de zece kilometri. Epicentrul a fost localizat la 130 de kilometri nord-nord-est de localitatea La Ceiba, din Honduras.

"Există posibilitatea unui tsunami local care ar putea afecta coastele situate pe o rază de 100 de kilometri de epicentrul seismului. Dar nu există pericolul unui tsunami generalizat şi devastator", anunţă Centrul pentru Alerte de Tsunami din Pacific.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici