Alertă falsă cu bombă, la Universitatea Harvard din SUA

Universitatea Harvard, din Statele Unite, a fost vizată luni de o ameninţare cu bombă, care în urma verificărilor s-a dovedit a fi falsă, relatează Reuters în pagina electronică.

220 afișări
Imaginea articolului Alertă falsă cu bombă, la Universitatea Harvard din SUA

Alertă falsă cu bombă la Universitatea Harvard, din SUA

Instituţia de învăţământ a anunţat luni că verificările efectuate în patru clădiri din campus, vizate de o ameninţare "neconfirmată" cu bombă, nu au dus la descoperirea niciunui dispozitiv exploziv, iar clădirile au fost redeschise.

"Nimic care să confirme ameninţarea trimisă pe email nu a fost găsit, iar investigaţia privind sursa (ameninţării-n.r.) este în desfăşurare", a precizat pe site-ul său Universitatea Harvard, care se află în Cambridge, Massachusetts, chiar în apropiere de Boston.

Trei clădiri cu săli de cursuri - Centrul de Ştiinţe şi sălile Sever şi Emerson - şi un cămin, Thayer Hall, au fost vizate de ameninţare, a adăugat Harvard.

Ameninţarea a intervenit la trei zile după atentatele comise de persoane înarmate şi atacatori sinucigaşi la Paris, soldate cu cel puţin 129 de morţi.

Atacurile au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic, care a ameninţat că va comite în ţări europene şi în Statele Unite atentate similare cu cele de la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici