ALERTĂ în Crimeea: Poliţia Berkut, acuzată de dispersarea violentă a manifestanţilor de la Kiev, face legea în Crimeea - FOTO, VIDEO

După ce autorităţile de la Kiev au anunţat, în această săptămână, desfiinţarea poliţiei antirevoltă Berkut, care a fost implicată în mai mute cazuri de dispersare violentă a manifestanţilor în timpul protestelor din Capitala Ucrainei, membri ai acestei poliţii fac acum legea în Crimeea.

5266 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ în Crimeea: Poliţia Berkut, acuzată de dispersarea violentă a manifestanţilor de la Kiev, face legea în Crimeea - FOTO, VIDEO

ALERTĂ în Crimeea: Poliţia Berkut, acuzată de dispersarea violentă a manifestanţilor de la Kiev, face legea în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Membrii forţei antirevoltă Berkut au fost invitaţi miercuri de către autorităţile de la Sevastopol să se alăture trupelor din oraş, care găzduieşte Flora rusă la Marea Negră, în Crimeea. Aceştia au răspuns imediat invitaţiei, iar în prezent fac legea în zonă.

Membrii acestei poliţii, mascaţi şi înarmaţi, au fost surprinşi în timp ce verifică maşinile care trec circulă pe o autostradă ce face legătura între peninsulă şi continent, în apropiere de oraşul Armyansk.

În zonă a fost instalată o barieră, care este păzită de oameni înarmaţi.

Ministerul rus de Externe a anunţat, vineri, că Moscova le va oferi paşapoarte ruse agenţilor unităţii ucrainene Berkut.

Au fost surprinse, de asemenea, imagini cu poliţia locală care încearcă să-i împiedice pe locuitori să-i agreseze pe oficialii de la Kiev trimişi să discute cu autorităţile din Crimeea.

Miercuri, locuitorii din Crimeea au arborat steagul Rusiei pe clădirea Parlamentului regiunii autonome, la Simferopol, capitala Crimeei, protestând faţă de acţiunile noilor autorităţi de la Kiev. Ei agitau steaguri ale Crimeei, Rusiei şi ale Flotei ruse la Marea Neagră, şi scandau "Berkut!" şi "Rusia!".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici