Alertă în Franţa: Şapte speologi spanioli, blocaţi pe timp de furtună într-o peşteră din munţii Pirinei

Şapte speologi spanioli au rămas blocaţi, miercuri, într-o peşteră din sudul Franţei, de la baza munţilor Pirinei, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele zile, informează publicaţia Le Figaro.

510 afișări
Imaginea articolului Alertă în Franţa: Şapte speologi spanioli, blocaţi pe timp de furtună într-o peşteră din munţii Pirinei

Alertă în Franţa: Şapte speologi spanioli, blocaţi într-o peşteră din munţii Pirinei (Imagine: leparisien.fr)

Cele şapte persoane sunt prinse într-o peşteră din comuna Herran, din departamentul Haute-Garonne, pe fondul intemperiilor din ultimele zile, a precizat miercuri dimineaţă jardameria franceză, citată de Le Figaro.

Dintre cei 15 speologi blocaţi iniţial, opt dintre aceştia au reuşit să se elibereze şi au alertat autorităţile din Luchon, miercuri dimineaţă, în jurul orei locale 04.00 (05.00 - ora României).

Nu se stabilise niciun contac cu ceilalţi şapte până la ora locală 08.00 (09.00 - ora României).

Peste 20 de departamente din Franţa s-au aflat sub cod portocaliu de ploi şi vânt în ultimele zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici