Alertă în Paris. Franţa raportează prezenţa gripei aviare la vulpile de lângă capitală

ranţa a raportat un focar de gripă aviară H5N1 înalt patogenă în rândul vulpilor roşii la nord-est de Paris, a anunţat marţi Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), în timp ce răspândirea virusului la mamifere a stârnit îngrijorări la nivel mondial.

407 afișări
Imaginea articolului Alertă în Paris. Franţa raportează prezenţa gripei aviare la vulpile de lângă capitală

Alertă în Paris. Franţa raportează prezenţa gripei aviare la vulpile de lângă capitală

După ce trei vulpi au fost găsite moarte într-o rezervaţie naturală din Meaux, în apropierea locului unde au murit pescăruşi, una dintre vulpi a fost colectată şi testată, a precizat WOAH într-un raport, citând autorităţile franceze.
 
Luna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a descris situaţia gripei aviare ca fiind "îngrijorătoare" din cauza creşterii recente a numărului de cazuri la păsări şi mamifere şi a precizat că îşi revizuieşte evaluarea globală a riscurilor în lumina evoluţiilor recente, inclusiv a cazurilor de transmitere la om în Cambodgia, potrivit Reuters.
 
Gripa aviară, denumită în mod obişnuit gripă aviară, s-a răspândit în întreaga lume în ultimul an, ucigând peste 200 de milioane de păsări, făcând ca preţul ouălor să crească vertiginos şi stârnind îngrijorarea guvernelor cu privire la transmiterea la om.
 
Virusul a infectat o pisică în Franţa la sfârşitul lunii decembrie.
 
De asemenea, a fost detectat la nurci în Spania, la vulpi şi vidre în Marea Britanie, la lei de mare în Peru şi la urşi grizzly în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici