ALERTA se menţine. 140 de persoane căutate activ pentru atacurile teroriste din Sri Lanka. Bisericile şi moscheile, închise

Preşedintele din Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a declarat vineri că poliţia caută 140 de persoane suspectate că ar avea legătură cu organizaţia teroristă Stat Islamic, care a revendicat atentatele teroriste de duminică, relatează site-ul agenţiei Reuters.

464 afișări
Imaginea articolului ALERTA se menţine. 140 de persoane căutate activ pentru atacurile teroriste din Sri Lanka. Bisericile şi moscheile, închise

Starea de ALERTĂ se menţine. 140 de persoane căutate activ pentru atacurile teroriste din Sri Lanka. Bisericile şi moscheile sunt închise

Oamenii din Sri Lanka au fost îndemnaţi să se roage acasă vineri şi să nu se apropie de biserici sau moschei, în contextul în care serviciile de informaţii au avertizat că alte atentate ar putea avea loc.

Ambasada Statelor Unite în Sri Lanka a îndemnat de asemenea să evite lăcaşurile de cult pe durata weekend-ului.

Iniţial, autorităţile au anunţat că cel puţin 359 persoane au murit în urma atacurilor teroriste care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa. Ulterior, bilanţul atentatelor a fost revizuit în scădere, la „aproximativ 253 de morţi”

Reţeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic, fără a prezenta însă dovezi.

Liderul grupării care a comis atentatele din Sri Lanka a murit în cursul atacului asupra unui hotel

Presupusul lider al grupării militante despre care autorităţile afirmă că este responsabilă pentru atentatele sinucigaşe din Sri Lanka a murit în cursul atacului asupra hotelului Shangri-La, unul din cele 6 hoteluri şi biserici vizate de atacatori, au transmis autorităţile.

Poliţia a comunicat pe Twitter că Mohamed Zahran, liderul grupării militante National Towheed Jamaat, cunoscut pentru discursul extremist pe reţelele de socializare, a murit în cursul unuia din cele nouă atacuri sinucigaşe, informează agenţia de ştiri The Associated Press. De asemenea, poliţia a precizat că l-a arestat pe adjunctul liderului grupării.

Reţeaua extrremistă Stat Islamic a revendicat atacurile teroriste din Sri Lanka, ce au vizat mai multe biserici şi hoteluri. Atentatul a fost revendicat printr-un anunţ postat pe site-ul agenţiei AMAQ, afiliată reţelei Stat Islamic, fără a prezenta iniţial dovezi.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici