Aleşi din cadrul Frontului Naţional, FPÖ şi Ataka s-au întâlnit la Viena cu ultranaţionalişti ruşi

Aleşi din cadrul Frontului Naţional (FN) francez, formaţiunii austriece FPÖ şi partidului bulgar Ataka s-au întâlnit, la Viena, cu ultranaţionalişti ruşi, potrivit unor informaţii de presă confirmate parţial de către un participant din cadrul FN.

165 afișări
Imaginea articolului Aleşi din cadrul Frontului Naţional, FPÖ  şi Ataka s-au întâlnit la Viena cu ultranaţionalişti ruşi

Aleşi din cadrul Frontului Naţional, FPÖ şi Ataka s-au întâlnit la Viena cu ultranaţionalişti ruşi (Imagine: Shutterstock)

Reuniunea privată, care a avut loc sâmbătă, pe 31 mai, la Palatul Liechtenstein, a avut tema "viitorul valorilor fundamentale ale civilizaţiei creştine în Europa, ca de exemlu familia", a declarat pentru AFP geopolitologul Aymeric Chauprade, nou deputat european din partea FN.

Potrivit mai multor ziare austriece, care au revenit marţi asupra unei informaţii publicate marţi de cotidianul elveţian Tagesanzeiger, întâlnirea a fost organizată de către oligarhul rus Constantin Malofeev.

Heinz-Christian Strache (FPÖ), întrebat de presa austriacă despre acest lucru, şi-a confirmat cu jumătate de gură participarea, insistând asupra caracterului privat al reuniunii.

Între participanţi s-au aflat, potrivit presei, bulgarul Volen Siderov, liderul Ataka, cunoscut pentru retorica sa naţionalistă violentă şi împotriva minorităţilor, şi deputata franceză Marion Maréchal-Le Pen.

"Am participat personal la această reuniune, sâmbătă, dar nu şi Marion Maréchal-Le Pen", a dezminţit Aymeric Chauprade într-un schimb de mesaje cu AFP. "Articolul austriac, pe care l-am văzut, conţine erori", a spus el.

Întrebat despre prezenţa liderului Ataka, partid cu care FN afirmă că exclude orice alianţă, Chauprade a răspuns că "nu l-a văzut, la o reuniune la care erau prezente aproximativ 100 de persoane".

Tagesanzeiger, care afirmă că a consultat două surse independente, evocă prezenţa, între alţii, a rusului Aleksandr Dughin, promotorul unei apropieri între Rusia şi Europa de Vest, dar şi regalistul spaniol prinţul Sixtus Henri de Bourbon-Parma.

Aymeric Chauprade este unul dintre promotorii poziţiilor proruse ale FN.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici