Alexandru Petrescu, pentru Bloomberg: România va lansa licitaţie pentru reţelele de tip 5G/ Nu vor exista restricţii pentru Huawei

România intenţionează să lanseze în al patrulea trimetru al acestui an o licitaţie privind frecvenţele necesare pentru reţelele de tip 5G, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, citat de agenţia Bloomberg.

1061 afișări
Imaginea articolului Alexandru Petrescu, pentru Bloomberg: România va lansa licitaţie pentru reţelele de tip 5G/ Nu vor exista restricţii pentru Huawei

Alexandru Petrescu, pentru Bloomberg: România va lansa licitaţie pentru reţelele de tip 5G

Licitaţia va fi deschisă tuturor companiilor, inclusiv celor care utilizează echipamente ale grupului chinez Huawei Technologies Co., a afirmat Alexandru Petrescu.

"Investiţiile necesare în noile tehnologii sunt foarte mari şi trebuie să ţinem cont de acest lucru şi să facem licitaţia cât mai atrăgătoare posibil", a spus Petrescu.

Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj. Washingtonul îndeamnă ţările aliate să nu accepte echipamente Huawei în reţelele 5G.

Taguri:
petrescu,
bloomberg,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici