Alunecare de teren la o mină din China: Cel puţin 16 morţi şi 12 dispăruţi

Cel puţin 16 persoane au murit, iar alte 12 au fost date dispărute în urma unei alunecări de teren marţi, într-o mină în aer liber, în nord-vestul Chinei, a anunţat miercuri presa de stat.

113 afișări
Imaginea articolului Alunecare de teren la o mină din China: Cel puţin 16 morţi şi 12 dispăruţi

Alunecare de teren la o mină din China: Cel puţin 16 morţi şi 12 dispăruţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Majoritatea victimelor sunt angajaţi ai sitului de extracţie a minereului de fier, dar echipele de intervenţie au descoperit, de asemenea, cadavrele a trei femei şi unui copil, a precizat agenţia China Nouă.

Accidentul s-a produs în Xinjiang, în contextul în care, în ultimele săptămâni diferite regiuni ale Chinei au fost afectate de ploi torenţiale. Ploi torenţiale s-au înregistrat timp de 16 ore la Beijing, pe 21 iulie, în urma cărora au murit 77 de persoane. Este vorba despre un volum de precipitaţii neobişnuit de cel puţin în ultimii 60 de ani pentru capitala chineză.

Xinjiang (vest) este o regiune autonomă care a rămas subdezvoltată, în pofida faptului că este bogată în resurse naturale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici