Alunecare de teren masivă, în Norvegia: Răniţii sunt transportaţi la spital, după ce casele le-au fost distruse FOTO

  • Miercuri, în Gjerdrum, Norvegia, a avut loc o alunecare de pământ masivă.
  • Mai multe clădiri s-au prăbuşit, iar oamenii sunt evacuaţi.
  • Poliţia descrie incidentul drept un dezastru.
6322 afișări
Imaginea articolului Alunecare de teren masivă, în Norvegia: Răniţii sunt transportaţi la spital, după ce casele le-au fost distruse FOTO

Alarma despre alunecarea de teren din municipiul Gjerdrum din Romerike a fost declanşată miercuri dimineaţă, la ora locală 04:00. Alunecarea de teren a avut loc la sud de centrul Ask, la vest de drumul naţional 120.

Poliţia descrie incidentul drept un dezastru, a declarat şeful Roger Pettersen. Oamenii legii au fost contactaţi de persoane disperate aflate în zona alunecării de teren.

Răniţii sunt transportaţi la spital şi la camera de urgenţă. În plus, o casă de bătrâni a fost evacuată, alături de locuitorii unor alte imobile din împrejurimi. Un total de 14 adrese - cu un număr diferit de apartamente - au fost afectate de alunecarea de teren, care are o lungime de 700 de metri. 

Zece persoane au primit tratament pentru leziuni. O persoană grav rănită se află la spitalul Ullevål, iar alte patru, cu răni moderate, au fost trimise la spitalul universitar Akershus. Cinci persoane au primit tratament la camera de urgenţă, a precizat conducătorul misiunii, la ora 11.

Într-un comunicat de presă remis la ora locală 09.40, poliţia a scris că mai multe persoane sunt dispărute, dar la ora 10 şeful a precizat că informaţiile nu sunt corecte. „Este o slujbă haotică şi solicitantă, dar deocamdată nu avem cifre sau certitudinea că cineva a murit”, a declarat Pettersen.

Condiţiile de muncă sunt provocatoare: este întuneric şi vreme rea, iar solul se poate deplasa oricând. Deşi recunoaşte gravitatea situaţiei, oficialul subliniază performanţele serviciului de salvare activ, pe care se bazează în astfel de momente grele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici