Alunecări de teren în Ecuador. Bilanţul oficial a crescut la 11 morţi

Bilanţul oficial al unei alunecări de teren în Ecuador a crescut la 11 morţi marţi seara, în timp ce familiile şi grupurile de salvare se străduiau să găsească zeci de persoane încă dispărute după ce cantităţi mari de pământ au acoperit clădiri şi un stadion din micul oraş Alausi.

122 afișări
Imaginea articolului Alunecări de teren în Ecuador. Bilanţul oficial a crescut la 11 morţi

Cu ajutorul lopeţilor, rudele sapă prin pământ în locurile în care cred că se aflau cei dragi lor atunci când alunecarea de teren s-a produs în provincia andină Chimborazo, duminică seară, după ploi abundente.

Aproximativ 67 de persoane erau încă dispărute până marţi, potrivit agenţiei ecuadoriene pentru dezastre, iar aproximativ 32 de supravieţuitori au fost salvaţi, notează Reuters.

"Nu am primit ajutor, căutăm de luni, nu ne putem lăsa rudele aici, în pământ", a declarat marţi, în lacrimi, Sandra Caranqui, în vârstă de 32 de ani.

Ea şi alţi membri ai familiei îşi căutau tatăl şi cei patru fraţi dispăruţi în urma alunecării de teren, care, potrivit autorităţilor, a afectat aproximativ 163 de clădiri şi 500 de persoane.

Salvatorii profesionişti au lucrat, de asemenea, pe timpul nopţii, folosind echipamente de excavare. Jorge Montanero, şeful grupului de salvare al departamentului de pompieri al oraşului Guayaquil, a declarat jurnaliştilor că cercetările vor continua.

"Atâta timp cât avem chiar şi un strop de speranţă şi credinţă, vom continua, chiar dacă epuizarea poate fi mai mare", a spus el.

Preşedintele Guillermo Lasso a vizitat zona luni seară şi s-a oferit să extindă operaţiunea de salvare pentru a-i găsi pe cei dispăruţi.

În contextul temerilor că s-ar putea declanşa şi alte alunecări de teren, guvernul a ordonat evacuarea a aproximativ 600 de locuinţe, iar trei adăposturi au fost înfiinţate pentru a se ocupa de cei afectaţi.

Agenţia ecuadoriană pentru dezastre avertizase în luna februarie cu privire la un potenţial pericol de alunecare de teren pentru o zonă de 247 de hectare din Alausi, care includea o parte din zona în care s-a produs alunecarea de teren de duminică.

Ploile abundente au distrus drumuri, poduri şi alte infrastructuri. Săptămâna trecută, Lasso a declarat stare de urgenţă în 14 provincii din cauza vremii şi a cutremurului din 18 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici