Alvaro Uribe, acuzat de implicare într-un masacru comis în 1997

Preşedintele Columbiei, Alvaro Uribe, a dezvăluit că a fost iniţiată o anchetă la adresa sa în urma reclamaţiei depuse de un condamnat, care îl acuză de implicare în masacrul de la El Aro, comis în 1997.

23 afișări
Imaginea articolului Alvaro Uribe, acuzat de implicare într-un masacru comis în 1997

Alvaro Uribe, acuzat de implicare într-un masacru comis în 1997 (Imagine: Mediafax Foto)

"Un bandit, care este condamnat, afirmă că m-am întâlnit cu el şi cu liderul paramilitar Salvatore Mancuso pentru a pregăti masacrul de la El Aro (nord-vest)", a declarat preşedintele.

"Acest bandit susţine că le-am mulţumit forţelor paramilitare pentru că ar fi eliberat şase ostatici şi că unul dintre ostatici ar fi fost vărul meu; fratele meu Santiago este acuzat că a recrutat 20 de militanţi paramilitari pentru a executa masacrul", continuă preşedintele.

"Ţinând cont de imaginaţia bandiţilor, magistraţii trebuie să fie atenţi să nu îi încurajeze să acuze oameni onorabili", continuă Uribe.

Alvaro Uribe le-a cerut avocaţilor săi să adune toate informaţiile privind deplasările sale.

"Din 1988, forţa publică din Columbia ştie unde merg şi cu cine mă întâlnesc", subliniază Uribe.

Potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului, forţele paramilitare şi armata columbiană au torturat şi asasinat, în 1997, 15 ţărani acuzaţi de colaborare cu gherilele FARC.

Este prima dată când preşedintele este acuzat de implicare într-un caz de acest fel.

Deocamdată, nu a fost lansată nicio procedură oficială împotriva şefului statului în Congres şi la Curtea Supremă de Justiţie, singurele instituţii abilitate să declanşeze urmărirea preşedintelui.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii după arestarea vărului său Mario Uribe, capturat marţi seara de poliţie după ce a cerut fără succes azil politic în Costa Rica.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici