Ambasada Cubei la Washington, atacată cu cocktailuri molotov

Ambasada Cubei din Washington a fost "ţinta unui atac terorist", când două cocktailuri Molotov au fost aruncate asupra clădirii în noaptea de duminică spre luni, potrivit ministrului cubanez de Externe, Bruno Rodríguez Parrilla.

420 afișări
Imaginea articolului Ambasada Cubei la Washington, atacată cu cocktailuri molotov

Ambasada Cubei la Washington, atacată cu cocktailuri molotov

Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit, iar poliţiştii ”lucrează la obţinerea mai multor detalii", a declarat Rodríguez Parrilla pe reţelele de socializare.
 
Ambasada a emis şi un comunicat, în care a precizat: "Atac terorist împotriva ambasadei cubaneze din Statele Unite. Personalul ambasadei cubaneze nu a fost rănit"
 
Cocktailurile Molotov aruncate duminică au reprezentat al doilea atac violent asupra ambasadei din aprilie 2020, când "un individ a tras mai multe focuri de armă înspre ambasadă folosind o puşcă de asalt", a declarat Rodríguez Parrilla.
 
În 2020, un cubanez care a cerut azil în SUA a deschis focul cu o puşcă de tip AK-47 asupra ambasadei cubaneze, împuşcănd cu aproape trei duzini de gloanţe partea din faţă a clădirii. Autorităţile au declarat că bărbatul le-a spus că a deschis focul pentru că a vrut să "îi prindă pe ei înainte ca ei să îl prindă pe el".
 
Împuşcăturile au lăsat găuri de gloanţe în geamul din jurul uşii ambasadei, iar gloanţele au străpuns statuia de bronz a lui Jose Marti, scriitor şi erou naţional cubanez, precum şi coloanele şi faţada clădirii.
 
Cuba a construit ambasada în 1917. Aceasta s-a închis în ianuarie 1961, pe măsură ce tensiunile din timpul Războiului Rece dintre cele două ţări s-au intensificat, iar în 1977 s-a redeschis În iulie 2015, a devenit din nou ambasadă, deoarece cele două ţări au restabilit relaţiile sub preşedinţii Barack Obama şi Raul Castro.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici