Ambasada SUA din Yemen a fost redeschisă

Ambasada americană din Yemen şi-a reluat marţi activitatea, după două zile în care a fost închisă din cauza ameninţărilor teroriste ale reţelei al-Qaida şi în urma unei operaţiuni antiteroriste din Yemen, care a dat asigurări că îi poate proteja pe străini, dar şi reprezentanţele lor.

17 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA din Yemen a fost redeschisă

Ambasada SUA din Yemen a fost redeschisă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În schimb, ambasadele Marii Britanii şi Franţei rămân închise, iar alte reprezentanţe diplomatice limitează în continuare accesul în sediile lor, în urma ameninţărilor făcute de reţeaua teroristă al-Qaida din Peninsula Arabă, care a revendicat atentatul eşuat de Crăciun asupra unui avion american.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, ambasada americană a precizat că decizia redeschiderii a fost luată ca urmare a "operaţiunilor antiteroriste desfăşurate cu succes de către forţele yemenite de securitate în nordul capitalei" unde doi presupuşi membri ai al-Qaida au fost ucişi.

"Pericolul (comiterii unor) atacuri teroriste împotriva obiectivelor americane rămâne ridicat", potrivit comunicatului, în care li se cere "americanilor din Yemen să rămână vigilenţi şi să ia măsuri de securitate".

"Administraţia americană mulţumeşte Yemenului pentru eforturile sale în vederea dezorganizării reţelei al-Qaida din Peninsula Arabă şi reiterează că îi va sprijini în continuare eforturile", potrivit aceleiaşi surse.

Anterior, Ministerul yemenit de Interne a anunţat arestarea a cinci "terorişti" şi a afirmat că autorităţile de la Sanaa sunt capabile să asigure securitatea ambasadelor şi a cetăţenilor străini de pe teritoriul ţării.

Ministerul yemenit a precizat într-un comunicat că a încercuit "elementele teroriste ale reţelei al-Qaida din toate părţile şi din toate regiunile unde se află".

"Supravegherea şi urmărirea acestor elemente este desfăşurată 24 de ore din 24 şi operaţiunile împotriva fiefurilor acestora sunt lansate zilnic", potrivit Ministerului.

"În ultimele două zile, cinci terorişti au fost reţinuţi în provincia Sanaa, Hodeida (din vestul ţării) şi în capitală".

"Alte două elemente au fost ucise (luni) în regiunea Arhab", situată la nord de Sanaa, a anunţat Ministerul, afirmând că aceste operaţiuni vor continua "până la eradicarea terorismului şi a elementelor teroriste".

Ministerul a anunţat de asemenea consolidarea măsurilor de securitate în apropierea ambasadelor şi a locurilor frecventate de străini. "Forţele de protejare a ambasadelor sunt bine antrenate. Acestea sunt profesioniste şi capabile să-şi îndeplinească eficient misiunea şi de a face faţă în orice situaţie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici