Ambasada SUA din Yemen, închisă în urma unor ameninţări din partea al-Qaida - VIDEO

Ambasada americană din Yemen a fost închisă duminică, din cauza unor ameninţări din partea reţelei al-Qaida la adresa intereselor americane, relatează AFP, citând un comunicat al reprezentanţei diplomatice a Statelor Unite.

22 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA din Yemen, închisă în urma unor ameninţări din partea al-Qaida - VIDEO

Ambasada SUA din Yemen, închisă în urma unor ameninţări din partea al-Qaida (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat sâmbătă că militanţi al-Qaida din Yemen l-au pregătit şi înarmat pe nigerianul arestat în ziua de Crăciun, după ce a încercat să comită un atentat la bordul unui avion de linie american, care asigura legătura între Amsterdam şi Detroit.

Comandantul forţelor americane din Irak şi Afganistan, generalul David Petraeus, s-a întâlnit sâmbătă, la Sanaa, cu preşedintele yemenit, pe care l-a asigurat de sprijinul Statelor Unite în lupta împotriva terorismului.

Canalul de televiziune american CBS a anunţat sâmbătă că operaţiunile îndreptate în ultimele săptămâni împotriva militanţilor al-Qaida din Yemen au fost conduse şi susţinute de forţele americane.

În acelaşi timp, Guvernul britanic a anunţat duminică dimineaţă că Marea Britanie şi Statele Unite au decis să intensifice acţiunile antiteroriste în Yemen, unde urmează să finanţeze o unitate specială de luptă antiteroristă.

Ambasadele britanică şi spaniolă în Yemen, închise din motive de securitate

Ambasada Marii Britanii la Sanaa a fost închisă duminică, la scurt timp după ce şi reprezentanţa Statelor Unite în Yemen anunţase o măsură similară, din cauza ameninţărilor al-Qaida, au declarat surse guvernamentale yemenite.

"Ambasada a fost închisă astăzi (duminică - n.red.) ca măsură de precauţie, de teama unor eventuale reacţii ale al-Qaida", au precizat sursele citate, adăugând însă că "nu există ameninţări directe" la adresa ambasadei.

Un purtător de cuvânt al Foreign Office a confirmat că ambasada a fost închisă duminică "din motive de securitate", adăugând că nu a fost luată încă o decizie privind eventuala reluare a activităţii luni.

Conform site-ului cotidianului El Mundo, şi Spania a decis să închidă, luni şi marţi, ambasada la Sanaa, din cauza ameninţărilor al-Qaida.

Guvernul de la Londra a anunţat duminică dimineaţă că Marea Britanie şi Statele Unite au decis să intensifice acţiunile antiteroriste în Yemen, unde urmează să finanţeze o unitate specială de luptă antiteroristă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici