Ambasada SUA exprimă îngrijorare privind violenţele din oraşul Ierusalim

  • Ambasada Statelor Unite exprimă îngrijorare privind violenţele produse în oraşul Ierusalim.
  • Ambasada SUA: "Sperăm că toate vocile responsabile vor promova încetarea instigărilor, revenirea la calm şi respectarea siguranţei şi a demnităţii tuturor oamenilor din Ierusalim".
  • Cel puţin 120 de persoane au fost rănite la Ierusalim, în cursul confruntărilor între militanţi palestinieni, evrei extremişti şi forţele de ordine.
1295 afișări
Imaginea articolului Ambasada SUA exprimă îngrijorare privind violenţele din oraşul Ierusalim

Ambasada SUA exprimă preocupare privind violenţele din oraşul Ierusalim

Ambasada Statelor Unite în Israel a exprimat îngrijorare, vineri, privind violenţele produse între evrei extremişti şi militanţi palestinieni, în oraşul Ierusalim, şi a cerut măsuri pentru reducerea tensiunilor, informează site-ul Ynetnews.com.
 
"Suntem profund preocupaţi de incidentele violente produse în ultimele zile la Ierusalim. Sperăm că toate vocile responsabile vor promova încetarea instigărilor, revenirea la calm şi respectarea siguranţei şi a demnităţii tuturor oamenilor din Ierusalim", a comunicat Ambasada SUA.
 
Cel puţin 120 de persoane au fost rănite la Ierusalim, în cursul nopţii de joi spre vineri, în cursul confruntărilor între militanţi palestinieni, evrei extremişti şi forţele de ordine.
 
Violenţele au avut loc în zona Porţii Damasc, situată la intrarea în centrul vechi al Ierusalimului, în apropierea limitei administrative între vestul şi estul oraşului. Acestea sunt cele mai grave violenţe interetnice produse la Ierusalim în ultimii ani.
 
Sute de palestinieni nemulţumiţi de restricţiile antiepidemice menţinute de autorităţile israeliene în timpul Ramadanului au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine israeliene şi cu grupuri de evrei extremişti. Cel puţin 21 de persoane au fost spitalizate în Ierusalimul de Est, zona cu populaţie palestiniană a oraşului, a anunţat Semiluna Roşie, citată de cotidianul Times of Israel.
 
În confruntări au fost implicaţi şi sute de militanţi ai mişcării evreieşti Lehava, care au scandat sloganuri împotriva etnicilor arabi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici