Nou avertisment pentru SUA. Coreea de Nord anunţă că „denuclearizarea este deja ieşită de pe masa negocierilor”

Ambasadorul Coreei de Nord la Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că denuclearizarea se află în afara mesei de negociere cu Statele Unite şi că nu sunt necesare discuţii îndelungate cu Washingtonul, relatează Reuters.

789 afișări
Imaginea articolului Nou avertisment pentru SUA. Coreea de Nord anunţă că „denuclearizarea este deja ieşită de pe masa negocierilor”

Ambasadorul Coreei de Nord la ONU spune că denuclearizarea nu se mai află pe masa negocierilor cu SUA

Tensiunile au crescut înaintea unui termen limită de sfârşit de an stabilit de Coreea de Nord, care a cerut Statelor Unite să îşi schimbe politica de a insista asupra denuclearizării unilaterale a Phenianului şi renunţarea la sancţiunile impuse de Washington.

Kim Jong Un a avertizat în legătură cu o „nouă cale” nespecificată anul viitor, ridicând temerile că acest lucru ar putea însemna sfârşitul perioadei de suspendare a construirii de arme nucleare şi a testelor de rachete cu rază lungă de acţiune, începând din 2017, pe care Trump le-a susţinut drept câştiguri esenţiale ale angajamentului său.

Ambasadorul nord-coreean la ONU, Kim Song, a declarat că „dialogul susţinut şi substanţial” căutat de Statele Unite este un „truc de economisire a timpului” pentru a se potrivi cu agenda politică internă, o referire la alegerile prezidenţiale din SUA de anul viitor. "Nu trebuie să purtăm discuţii îndelungate cu SUA acum, iar denuclearizarea este deja ieşită de pe masa negocierilor”, a afirmat acesta.

Comentariile lui Kim Song au părut să depăşească avertismentele anterioare ale Coreei de Nord, potrivit cărora discuţiile legate de programul său nuclear ar trebui să fie scos de la masa negocierilor, având în vedere că Washingtonul a refuzat să ofere concesii.

Marţi, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a repetat un apel pentru ca Washingtonul să-şi schimbe „politicile ostile” şi a spus că este de datoria Washingtonului să decidă ce „cadou de Crăciun” va primi la sfârşitul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
coreea de nord,
onu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici