Ambasadorul Franţei în Ucraina, Étienne de Poncins, se retrage din funcţie şi va fi mutat în Polonia

Ambasadorul Franţei în Ucraina, Étienne de Poncins, a decis să se retragă din funcţie şi va deveni ambasador în Polonia, afirmă surse oficiale de la Paris citate de cotidianul Le Figaro.

171 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Franţei în Ucraina, Étienne de Poncins, se retrage din funcţie şi va fi mutat în Polonia

Sursa foto: Twitter

Étienne de Poncins a fost foarte activ în cursul invaziei militare ruse din Ucraina, reuşind să transfere temporar sediul Ambasadei din Kiev în oraşul vestic Lviv. Şi-a atras critici din partea presei pentru lipsa de pregătire prealabilă pentru o astfel de operaţiune.

Étienne de Poncins va deveni ambasadorul Franţei în Polonia, o decizie strategică, în condiţiile în care Varşovia a insistat ca statele occidentale să furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2.

În Ucraina, Étienne de Poncins a pledat pentru eforturi diplomatice, dar şi pentru îndeplinirea cerinţelor militare ale Kievului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici