Ambasadorul german în China, un apropiat al Angelei Merkel, a murit la scurt timp după preluarea funcţiei

Ambasadorul Germaniei în China, Jan Hecker, fost consilier de politică externă al cancelarului Angela Merkel, a murit brusc, la mai puţin de două săptămâni de la preluarea funcţiei.

3143 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul german în China, un apropiat al Angelei Merkel, a murit la scurt timp după preluarea funcţiei

Sursa foto: AP

Hecker, în vârstă de 54 de ani, îşi preluase funcţia pe 24 august. Cauza morţii nu a fost încă confirmată.

"Deplâng pierderea unui consilier cu profundă umanitate şi o expertiză profesională remarcabilă", a declarat Angela Merkel prin intermediul purtătorului ei de cuvânt.

Şi partea chineză a trasmis condolenţe.

"Suntem şocaţi să aflăm despre moartea subită a ambasadorului Hecker, care a lucrat activ pentru a promova relaţiile China-Germania de când şi-a preluat postul", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Wang Wenbin.

China va oferi asistenţă familiei lui Hecker şi ambasadei, a adăugat el.

Steagurile Germaniei şi ale Uniunii Europene au coborâte la ambasada germana de la Beijing.

Ultima apariţie publică a lui Hecker a fost vineri când a găzduit un eveniment despre artistul german Joseph Beuys. Era „fericit şi arata bine” a declarat un invitat la eveniment.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici