Ambasadorul Germaniei la Caracas are 48 de ore să părăsească Venezuela

Administraţia preşedintelui Nicolas Maduro i-a oferit ambasadorului Germaniei la Caracas, Daniel Martin Kriener, 48 de ore să părăsească Venezuela, în urma unor acuzaţii privind ingerinţe în afacerile interne ale Venezuelei, relatează BBC.

1839 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Germaniei la Caracas are 48 de ore să părăsească Venezuela

Ambasadorul Germaniei la Caracas are 48 de ore să părăsească Venezuela

Guvernul de la Caracas a emis miercuri un comunicat prin care îl declară pe Kriener „persona non grata” şi îl acuză de „acte recurente de ingerinţă în afacerile interne”.

Germania, care se numără peste cele 50 de state care l-au recunoscut pe Juan Guaido în funcţia de preşedinte interimar, a transmis că decizia de expulzare a ambasadorului nu va face decât să escaladeze tensiunile.

Daniel Kriener a fost unul dintre diplomaţii care l-au întâmpinat luni pe liderul opoziţiei, Juan Guaido, la revenirea în Venezuela.

Juan Guaido părăsise Venezuela în urmă cu câteva săptămâni prin ignorarea unei interdicţii de călătorie impusă de Curtea Supremă de Justiţie. Administraţia Nicolas Maduro a avertizat că liderul opoziţiei riscă să fie arestat.

Vicepreşedintele american Mike Pence a anunţat miercuri seară că Statele Unite vor anula vizele de călătorie a 77 de asociaţi ai preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici