Ambasadorul Israelului critică ONU pentru momentul de reculegere în memoria preşedintelui iranian

  • Ambasadorul Israelului la ONU a criticat Consiliul de Securitate pentru momentul de reculegere ţinut în memoria preşedintelui iranian Ebrahim Raisi.
  • Ambasadorul susţine că fostul lider iranian este vinovat de mai multe crime.
Urmărește
617 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Israelului critică ONU pentru momentul de reculegere în memoria preşedintelui iranian

Sursa foto: X

Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a criticat Consiliul de Securitate al ONU pentru că a păstrat luni un moment de reculegere pentru preşedintele iranian Ebrahim Raisi.

Numindu-l pe Raisi „măcelarul din Teheran”, Erdan a spus Consiliului că „sângele a mii de iranieni nevinovaţi este pe mâinile lui Raisi, femei, membri ai comunităţii LGBTQ, protestatari paşnici şi mulţi alţii”, potrivit CNN.

Erdan a mai spus că ONU „care nu a făcut nimic, nimic pentru a avansa eliberarea ostaticilor noştri, îl comemorează pe bărbatul responsabil pentru suferinţa lor”.

Raisi a înăbuşit o revoltă condusă de tineri împotriva legilor represive, cum ar fi voalul obligatoriu pentru femei. De asemenea, Iranul este un susţinător al grupărilor Hamas din Gaza, Houthi din Yemen şi Hezbollah din Liban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici