Ambasadorul Marii Britanii, despre exportul de deşeuri: Încurajez autorităţile române să ia măsuri

  • Ambasadorul britanic Andrew Noble a declarat că este îngrijorat de faptul că legăturile comerciale legale dintre Marea Britanie şi România au devenit ţinta unor posibile abuzuri de natură infracţională, după ce au apărut informaţii cu privire la exporturi ilegale de deşeuri din Marea Britanie în România.
  • La începutul acestui an, Agenţia pentru Mediu din Marea Britanie a înfiinţat un grup de lucru care acţionează împotriva crimei organizate în domeniul deşeurilor, iar obiectivul acesteia este să împiedice transporturile ilegale prin interceptarea la sursă, pentru a preveni exporturile.
1562 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Marii Britanii, despre exportul de deşeuri: Încurajez autorităţile române să ia măsuri

Ambasadorul Marii Britanii, despre exportul de deşeuri: Încurajez autorităţile române să ia măsuri

Ambasadorul britanic Andrew Noble a declarat că este îngrijorat de faptul că legăturile comerciale legale dintre Marea Britanie şi România au devenit ţinta unor posibile abuzuri de natură infracţională, după ce au apărut informaţii cu privire la exporturi ilegale de deşeuri din Marea Britanie în România.

„Dacă există dovezi care să ateste un comportament infracţional, încurajez autorităţile române să ia toate măsurile legale necesare împotriva celor responsabili. Astfel de subiecte sunt tratate cu maximă seriozitate în Marea Britanie", a spus ambasadorul.

Potrivit Agenţiei britanice de Mediu, „exportul ilegal de deşeuri este o infracţiune, iar Marea Britanie nu va ezita să ia măsuri împotriva celor care se fac responsabili de astfel de fapte. Cei vinovaţi pot primi pedepse cu închisoarea de până la doi ani şi/sau amenzi în cuantum nelimitat”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

La începutul acestui an, Agenţia pentru Mediu din Marea Britanie a înfiinţat un grup de lucru care acţionează împotriva crimei organizate în domeniul deşeurilor, iar obiectivul acesteia este să împiedice transporturile ilegale prin interceptarea la sursă, pentru a preveni exporturile. Potrivit comunicatului, în 2018/19, a inspectat 926 de containere în porturi şi a returnat 236 dintre acestea la sursă, pentru că deşeurile nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi exportate. În urma acestor intervenţii, în 2018/19, a prevenit exportul ilegal a 12.690 de tone de deşeuri.

„În anii financiari 2014/2015 şi 2018/19, Agenţia pentru Mediu din Marea Britanie a trimis în judecată, cu succes, şapte companii şi 15 persoane pentru infracţiuni legate de exportul ilegal de deşeuri. În plus, în iunie 2019, un alt caz important a fost judecat. Cei care sunt suspecţi de export ilegal de deşeuri pot fi trimişi în judecată şi pot primi pedepse cu închisoarea de până la doi ani şi/sau amenzi, urmând ca pagubele pe care le-au produs să poată fi acoperite prin sechestrarea sumelor de bani şi a bunurilor obţinute în urma activităţii infracţionale”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici