Ambasadorul Poloniei aruncă bomba: suntem nevoiţi să intrăm în război

Situaţia se precipită în conflictul dintre Rusia şi Ucraina, o ţară membră NATO, Polonia, exprimând o opinie tranşantă.

25947 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Poloniei aruncă bomba: suntem nevoiţi să intrăm în război

Ambasadorul Poloniei aruncă bomba: suntem nevoiţi să intră în război

„Fie Ucraina îşi va apăra independenţa, fie dacă nu, vom fi nevoiţi să ne alăturăm acestui conflict, pentru că sunt în joc valorile noastre fundamentale, care stau la baza civilizaţiei noastre, deci nu vom avea de ales”, a declarat ambasadorul polonez în Franţa, Jan Emeryk Rościszewski, într-un interviu la televiziunea Lci.

Răspunsul a venit când s-a vorbit despre transferul avioanelor Mig-29 din Polonia şi Slovacia în Ucraina şi despre posibila escaladare a conflictului.

După cum relatează ziarul polonez Fakt, ambasadorul Jan Emeryk Rościszewski a explicat că „nu NATO, nici Polonia, nici Franţa sau Slovacia cresc tensiunea, ci Rusia este cea care a atacat Ucraina, ci Rusia invadează, omoară oameni, răpieşte copii ucraineni”.

Apoi, oficialul a spus clar că Polonia ar putea juca un rol şi mai important în acest război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici