Ambasadorul Rusiei la Viena se ia la harţă cu liderii Europei

Oficialul trimis de Vladimir Putin în Austria foloseşte reţelele sociale, ca să-i interogheze pe şefii UE.

14424 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Rusiei la Viena se ia la harţă cu liderii Europei

Ambasadorul Rusiei la Viena se ia la harţă cu liderii Europei

Ambasadorul Rusiei la Viena, Mihail Ulianov, se ceartă cu liderii UE pe Twitter şi subliniază posibile contradicţii ale acestora.

În special, Ulianov consideră lipsită de sens declaraţia de ieri a preşedintelui Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, conform căreia Rusia va găsi în curând noi importatori de petrol.

Este de remarcat faptul că acum contrazice declaraţia sa de ieri. O schimbare foarte rapidă de mentalitate indică faptul că UE nu este într-o formă bună”, atacă Ulianov.

Propune ruperea mai devreme a legăturilor

Într-o altă postare, în care comentează anunţul preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, cu privire la embargoul asupra petrolului, nu se abţine să nu „pună o întrebare provocatoare şi iresponsabilă în calitatea mea privată (neoficială).

Dacă UE este atât de nerăbdătoare să reducă majoritatea livrărilor de petrol ruseşti până la sfârşitul anului, de ce nu poate Rusia să decidă a  îndeplini aspiraţiile europene (n.r. - cele referitoare la ruperea energetică de Rusia) mult mai devreme, ca un gest prietenesc?”, este, ironic, Ulianov.

Cu alte cuvinte, de ce nu ar tăia Rusia încă de acum petrolul pentru Europa, ca să nu aştepte sfârşitul anului, când Europa şi-a propus oricum  ruperea legăturilor?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici