Ambasadorul Statelor Unite în Rusia s-a întors la Moscova după summitul dintre Vladimir Putin şi Joe Biden

  • Întoarcerea sa la Moscova vine la câteva zile după ce ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, s-a întors în Statele Unite.
  • Întoarcerea celor doi ambasadori a fost anunţată pe 16 iunie de preşedintele rus Vladimir Putin, după întâlnirea de la Geneva cu Joe Biden.
  • În martie, Rusia a luat decizia de a-l revoca pe ambasadorul Anatoli Antonov după ce Joe Bioden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin.
266 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul Statelor Unite în Rusia s-a întors la Moscova după summitul dintre Vladimir Putin şi Joe Biden

Foto: Profimedia

Ambasada SUA în Rusia a anunţat joi, 24 iunie, întoarcerea ambasadorului John Sullivan la Moscova, după două luni de absenţă, decizie luată la summitul dintre Joe Biden şi Vladimir Putin din 16 iunie.
 
„M-am întors azi la Moscova”, a spus John Sullivan într-o postare pe pagina de Twitter a Ambasadei SUA. El a subliniat că este „pregătit” să colaboreze cu colegii săi ruşi pentru „a atinge obiectivul unor relaţii stabile şi previzibile între ţările noastre,” notează Le Figaro.
 
Întoarcerea sa la Moscova vine la câteva zile după ce ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, s-a întors în Statele Unite şi şi-a reluat activitatea duminică, 20 iunie. 
 
Întoarcerea celor doi ambasadori a fost anunţată pe 16 iunie de preşedintele rus Vladimir Putin, după întâlnirea de la Geneva cu Joe Biden, fiind singura decizie concretă luată la summitul dintre cei doi lideri.
 
Relaţiile diplomatice dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat  după ce Joe Biden a ajuns la Casa Albă, în ianuarie, acuzând Rusia în special de atacuri cibernetice în serie şi de implicare în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, din Statele Unite.
 
În martie, Rusia a luat decizia de a-l revoca pe ambasadorul Anatoli Antonov după ce Joe Bioden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin. Ambasadorul SUA, John Sullivan, a anunţat o lună mai târziu că se va întoarce la Washington pentru consultări, la cererea Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici