Ambasadorul SUA la NATO speră că Georgia şi Ucraina vor adera "cândva" la Alianţa Nord-Atlantică

Kay Bailey Hutchison, ambasadorul Statelor Unite la NATO, şi-a exprimat speranţa că Georgia şi Ucraina vor adera cândva la Alianţa Nord-Atlantică, informează agenţia de ştiri UNIAN.

414 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA la NATO speră că Georgia şi Ucraina vor adera "cândva" la Alianţa Nord-Atlantică

Ambasadorul SUA la NATO speră că Georgia şi Ucraina vor adera "cândva" la Alianţa Nord-Atlantică

 

"Suntem în parteneriat cu Ucraina şi Georgia şi sper că vor putea deveni cândva membre NATO", a declarat diplomatul american.

"Sunt persoane care au reformat ţările lor (...) şi avem o alianţă strânsă cu Ucraina şi Georgia şi vom continua să ne dezvoltăm pe această baza", a adăugată Kay Bailey Hutchison.

La rândul său, Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, a declarat că alianţa recunoaşte aspiraţiile Ucrainei privind aderarea la NATO, însă este necesar ca autorităţile de la Kiev să continue reformele, inclusiv lupta anticorupţie în sectorul apărării şi securităţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici