Amendarea cerşetorilor se dovedeşte ineficientă în Geneva

Amendarea cerşetorilor, dintre care majoritatea sunt români şi bulgari, este puţin eficientă, susţine primarul Genevei, Pierre Maudet, care preconizează să completeze acest sistem cu măsuri de ajutor în ţările de unde provin aceştia.

139 afișări
Imaginea articolului Amendarea cerşetorilor se dovedeşte ineficientă în Geneva

Amendarea cerşetorilor se dovedeşte ineficientă în Geneva (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Reprimarea cerşetoriei prin amenzi se dovedeşte puţin eficientă şi costă mult atât în materie de timp, cât şi de mijloace. Există totuşi o bază legală pentru a renunţa la ele, deoarece majoritatea cerşetorilor în cauză nu dispun de mijloace suficiente pentru a supravieţui", a explicat el, adăgugând că dosarul ar trebui abordat la nivel cantonal şi federal, relatează Tribune de Geneve.

"Pentru a fi credibilă, politica de luptă împotriva cerşetoriei şi a taberelor instalate ilegal de romi trebuie completată cu măsuri de ajutor în ţările lor de origine. Nu ne putem mulţumi să acţionăm împotriva efectelor, trebuie să acţionăm asupra cauzei", afirmă primarul într-un interviu acordat cotidianului elveţian.

El a făcut aluzie la dezvoltarea unei colaborări între Geneva şi Sofia, care a început în urmă cu trei ani şi care ar trebui să se întindă pe termen lung. Aceasta cuprinde trei aspecte: trierea deşeurilor, protecţia spaţiului public şi gestionarea spaţiilor verzi. Contribuţia Genevei constă în mod esenţial în aducerea expertizei sale în aceste domenii.

Primarul susţine că dezvoltarea acestor sectoare va oferi mai multe locuri de muncă romilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici