Ameninţarea sindicatelor din Hong Kong. Vor intra în grevă dacă Guvernul nu închide graniţele cu China

Sindicatele din Hong Kong, care includ angajaţii spitalelor şi din domeniul transportului feroviar, au ameninţat că vor intra în grevă dacă Guvernul nu va închide graniţele cu China pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează site-ul agenţiei Reuters.

921 afișări
Imaginea articolului Ameninţarea sindicatelor din Hong Kong. Vor intra în grevă dacă Guvernul nu închide graniţele cu China

Sursa: Profimedia Images

Deşi liderul de la Hong Kong, Carrie Lam, a cerut suspendarea serviciilor feroviare de mare viteză între oraş şi China începând cu miezul nopţii joi, sindicatele au avertizat că această măsură nu este suficientă.

"Colegii din prima linie sunt speriaţi pentru că sunt expuşi la un risc prea mare de a lua virusul în timpul muncii", a informat un sindicat care reprezintă aproximativ 500 de angajaţi ai companiei de stat MTR Corp.

Autoritatea spitalelor din Hong Kong (HAEA) a transmis că salută măsurile luate de Guvern, însă vrea închiderea graniţei.

"Încă există o distanţă considerabilă până la atingerea scopului de a adopta măsuri preventive pentru controlul infecţiei", a informat sindicatul, care are peste 18.000 de membri.

HAEA, care are peste 18.000 de membri, a informat de asemenea că mulţi dintre aceştia plănuiesc să intre în grevă săptămâna viitoare dacă cererile lor nu vor fi îndeplinite.

Până la momentul actual au fost confirmate 10 cazuri de coronavirus în Hong Kong, dintre care o persoană se află în stare gravă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici