Ameninţări cu bombă la o universitate americană. Ce măsuri de securitate au fost luate - VIDEO

Universitatea din Pittsburgh a sporit măsurile de securitate luni, în timp ce oficialii şcolii şi autorităţile federale continuau să investigheze ameninţările cu bombă primite de campus.

169 afișări
Imaginea articolului Ameninţări cu bombă la o universitate americană. Ce măsuri de securitate au fost luate - VIDEO

Ameninţări cu bombă la o universitate americană. Ce măsuri de securitate au fost luate

Seria de ameninţări a determinat evacuări frecvente ale clădirilor din campus şi este "o sursă de înţeles a creşterii anxietăţii", a declarat vineri directorul universităţii Mark Nordenberg, relatează CNN. Luni, universitatea a anunţat că începe să limiteze accesul în clădirile care au fost deja verificate fără a se găsi vreun obiect suspect. Noile restricţii vor fi extinse la toate clădirile din campus în următoarele zile, conform unui comunicat.

Departamentul american de Justiţie, FBI şi poliţia Universităţii din Pittsburgh investighează aceste incidente. Ameninţările cu bombă "sunt investigate ferm, agresiv şi atent prin toate mijloacele posibile", a declarat procurorul David Hickton.

Oficialii administraţiei au instalat două puncte de control la intrările în clădiri. Unul este pentru studenţii care transportă rucsacuri, genţi cu cărţi şi pachete, iar celălalt pentru cei care nu au bagaje asupra lor.

Studenţii au fost încurajaţi să care "doar acele obiecte necesare la şcoală sau la lucru" şi trebuie să prezinte documente de identitate pentru a intra în clădirile din campus. În plus, părinţii sau alte persoane din afara universităţii nu au acces în cămine.

Universitatea a cerut martorilor să ofere orice informaţie despre ameninţările cu bombă şi a promis o recompensă de 50.000 de dolari dacă datele respective conduc la arestarea şi condamnarea celor responsabili. De asemenea, Universitatea oferă sprijin studenţilor sau altor membri ai comunităţii afectaţi de aceste ameninţări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici