America a trimis cea mai mare sumă de bani pentru ajutorarea Ucrainei

Cea mai mare parte a pachetului de asistenţă de securitate de 350 de milioane de dolari al SUA a fost livrată Ucrainei, a declarat un înalt oficial al apărării, la o săptămână după ce a fost aprobat oficial de Casa Albă, scrie CNN.

1490 afișări
Imaginea articolului America a trimis cea mai mare sumă de bani pentru ajutorarea Ucrainei

America a trimis cea mai mare sumă de bani pentru ajutorarea Ucrainei

Aproximativ 240 de milioane de dolari din pachet au ajuns în Ucraina, iar restul ar trebui să ajungă în câteva zile, poate săptămâni, "dar nu mai mult", a declarat vineri oficialul. Componentele care au fost deja livrate, inclusiv "cele mai necesare capacităţi, cum ar fi capacităţile antiblindate".

Ucrainenii pot "utiliza în mod competent" majoritatea echipamentului militar trimis, a declarat oficialul.

De asemenea, SUA a coordonat furnizarea de asistenţă de securitate din partea altor ţări. În total, 14 ţări au contribuit cu asistenţă de securitate pentru Ucraina de la invazia Rusiei, dar oficialul a refuzat să enumere ţările.

Comandamentul european al SUA îşi foloseşte reţeaua de legătură cu aliaţii şi partenerii pentru a se coordona "în timp real" pentru a trimite materiale în Ucraina, a precizat oficialul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici