America îi cere lui Biden să „facă ceva” în privinţa masacrelor din şcoli. Ce promite preşedintele?

Preşedintele Joe Biden a participat la ceremonia de doliu în Uvalde. Ceremonia a durat timp de trei ore. Preşedintele a discutat cu familiile îndoliate ale celor 19 şcolari şi doi profesori ucişi recent la masacrul din Texas. Confruntat cu scandările „fă ceva” în timp ce pleca de la o slujbă bisericească, Biden a zis: „Vom face”.

403 afișări
Imaginea articolului America îi cere lui Biden să „facă ceva” în privinţa masacrelor din şcoli. Ce promite preşedintele?

Sursa Foto - Joe Biden, Facebook

La şcoala elementară Robb, Biden a vizitat un memorial cu 21 de cruci albe – una pentru fiecare victimă de pe urma masacrului de la şcoala elementară Robb, iar prima doamnă Jill Biden a amplasat un buchet cu flori albe în faţa şcolii. Cuplul a vizitat altare individuale ridicate în memoria fiecărui elev, prima doamnă atingând fotografiile copiilor. 

După ce a vizitat memorialul, Biden a participat la liturghia organizată la Biserica Catolică Sacred Heart, alături de rudele victimelor. 

Pe măsură ce Biden pleca de la biserică pentru a se întâlni în privat cu rudele celor ucişi, AP News scrie că aproximativ 100 de oameni au început să scandeze „fă ceva”. Biden a răspuns: „Vom face”, când a urcat în maşina prezidenţială. 

Mai târziu, Biden a postat pe Twitter că este întristat, se roagă şi stă alături de oamenii din Uvalde. „Şi ne angajăm să transformăm această durere în acţiune”, a scris el.

Vizita la Uvalde a fost a doua călătorie a lui Biden pentru a consola o comunitate în pierdere după o împuşcătură în masă. El a călătorit la Buffalo, New York, pe 17 mai, pentru a se întâlni cu familiile victimelor şi a condamna supremaţia albă, după ce un criminal care susţinea „teoria înlocuirii rasiste” a ucis 10 oameni de culoare într-un supermarket.

Răul a venit în această clasă de şcoală primară din Texas, în acel magazin alimentar din New York, în multe locuri în care au murit oameni  nevinovaţi”, a spus Biden sâmbătă într-un discurs de la Universitatea din Delaware.

Trebuie să fim mai puternici. Trebuie să fim mai puternici. Nu putem scoate în afara legii tragedia, ştiu, dar putem face America mai sigură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici