NEWS ALERT  America şi Rusia sunt la un pas de război în Siria. Avioanele ruseşti sunt filmate cum hărţuiesc dronele americane

Un oficial american al Apărării acuză armata rusă de „comportament nesăbuit”. Avioanele ruseşti zboară periculos de aproape şi lansează rachete în timp ce dronele americane desfăşoară misiuni împotriva Statului Islamic.

7680 afișări
Imaginea articolului America şi Rusia sunt la un pas de război în Siria. Avioanele ruseşti sunt filmate cum hărţuiesc dronele americane

Departamentul de Stat American

Forţele aeriene americane au lansat miercuri imagini care arată că avioane de luptă ruseşti zboară periculos în apropierea mai multor drone americane deasupra Siriei, declanşând rachete de semnalizare şi forţând avioanele MQ-9 Reapers să efectueze manevre evazive.

US Air Forces Central a declarat: „Aceste evenimente reprezintă un nou nivel de acţiune neprofesională şi nesigură a forţelor aeriene ruse care operează în Siria”.

Filmarea cuprinde o serie de clipuri care arată un avion de luptă rus SU-35 apropiindu-se de un Reaper, iar mai târziu o serie de rachete semnalizatoare sunt paraşutate spre o dronă, potrivit The Guardian

Lt general Alex Grynkewich, comandantul Forţelor Aeriene a 9-a din Orientul Mijlociu, a spus că aeronava rusă „a început să hărţuiască dronele”, în timp ce trei dintre ele operau deasupra Siriei după ora locală 10:30, într-o misiune împotriva grupării Stat Islamic care nu a fost detaliată.

„Avioanele militare ruse au avut un comportament nesigur şi neprofesional în timp ce interacţionau cu aeronavele americane în Siria”, a spus el, adăugând că acţiunile ameninţă siguranţa forţelor americane şi ruse. 

Nu este prima oară când SUA şi Rusia se provoacă reciproc în Siria.

În 2020, un vehicul rusesc a lovit lateral un MRAP al SUA într-o confruntare violentă în zona de conflict din Estul Siriei. Patru trupe americane au suferit contuzii.  

 

Tot în acelaşi an, trupele de patrulare ale SUA au împiedicat trupele ruseşti să intre în oraşul Derik din nord-estul Siriei, forţându-le să se întoarcă la Qamishi. 

Pe 7–8 februarie 2018, lângă Khasham, trupele americane şi trupele mercenare din gruparea Wagner s-au înfruntat, rezultând 200-300 de mercenari ruşi ucişi. 

Incidentul a fost catalogat de mass-media drept „prima ciocnire mortală între cetăţenii Rusiei şi ai Statelor Unite de la Războiul Rece", dar Donald Trump şi Vladimir Putin au trecut peste acesta şi au continuat relaţiile diplomatice. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici