Americanii anunţă moartea liderului militar al Hamas, Marwan Issa

  • Americanii au anunţat moartea liderului militar al Hamas, Marwan Issa.
  • Asta după ce israelienii anunţaseră şi ei un atac aerian asupra unei poziţii în care se credea că se afla Issa.
  • Acesta este cel mai important lider al Hamas ucis în timpul conflictului.
1056 afișări
Imaginea articolului Americanii anunţă moartea liderului militar al Hamas, Marwan Issa

Liderul Hamas, Marwan Issa, a murit într-un atac aerian israelian, a declarat oficialul Casei Albe, Jake Sullivan, potrivit BBC.

Atacul a avut loc în urmă cu câteva zile. Armata israeliană a primit informaţii despre locul în care se afla Issa, comandantul secund al aripii militare a grupului, Brigăziile Izz el-Deen al-Qassam. Ulterior, amata a bombardat tabăra al Nusseirat din centrul Gaza. În urma atacului au murit cinci persoane, au anunţat israelienii.

Marwan Issa se afla în fruntea listei israeliene cu persoane căutate, alături de alt lider al aripii militare a Hamas, Mohammed Deif, şi de liderul din Gaza, Yahya Sinwar. Israelienii cred că cei trei au condus atacurile din 7 octombrie.

Hamas nu a comentat informaţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici