Americanii se opun publicării fotografiilor cu torturarea deţinuţilor

Trei sferturi dintre americani se opun publicării fotografiilor care înfăţişează violenţa folosită de militarii americani împotriva deţinuţilor irakieni în perioada mandatului lui George W. Bush, potrivit unui sondaj dat publicităţii marţi.

13 afișări
Imaginea articolului Americanii se opun publicării fotografiilor cu torturarea deţinuţilor

Americanii se opun publicării fotografiilor cu torturarea deţinuţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit studiului efectuat de institutul Opinion Research pentru postul de televiziune CNN, 73 la sută dintre cei chestionaţi apreciază că autorităţile "nu trebuie să publice fotografii ale militarilor americani care folosesc violenţa împotriva deţinuţilor irakieni, realizate în urmă cu câţiva ani".

Numai 26 la sută dintre cei întrebaţi se declară favorabili acestui demers.

Sesizată în 2004 de o asociaţie pentru apărarea libertăţilor, justiţia americană a ordonat Departamentului Apărării să publice 44 de fotografii cu aceste practici până la 28 mai.

Dar preşedintele Barack Obama s-a opus săptămâna trecută, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la faptul că publicarea acestora ar intensifica sentimentele antiamericane în străinătate.

Sondajul a fost realizat prin telefon între 14 şi 17 mai pe un eşantion format din 1.010 adulţi şi are o marjă de eroare de trei puncte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici