Amistiţiul dintre Israel şi Hamas a expirat. Rachete şi explozii au fost auzite la câteva minute după ora 7:00 / Israelul a reluat operaţiunile militare în Gaza, Hamas a lansat rachete spre Israel

Armistiţiul temporar dintre Israel şi militanţii Hamas din Gaza a expirat la ora 7:00, fără ca niciuna dintre părţi să anunţe un acord de prelungire a acestuia. Armata israeliană a reluat luptele împotriva Hamas în Gaza, a anunţat armata, afirmând că Hamas a încălcat armistiţiul şi a tras în direcţia teritoriului israelian.

2139 afișări
Imaginea articolului Amistiţiul dintre Israel şi Hamas a expirat. Rachete şi explozii au fost auzite la câteva minute după ora 7:00 / Israelul a reluat operaţiunile militare în Gaza, Hamas a lansat rachete spre Israel

Amistiţiul dintre Israel şi Hamas a expirat. Rachete şi explozii au fost auzite la câteva minute după ora 7:00

Armata israeliană a reînceput luptele împotriva Hamas în Gaza, au anunţat vineri Forţele de Apărare ale Israelului, punând capăt unui armistiţiu de o săptămână pe care mediatorii internaţionali sperau să îl prelungească până la a opta zi.

"Hamas a încălcat pauza operaţională şi, în plus, a tras spre teritoriul israelian. FDI a reluat luptele împotriva organizaţiei teroriste Hamas în Fâşia Gaza", aprecizat armata israeliană

Reluarea ostilităţilor spulberă un armistiţiu fragil între părţile beligerante, care a permis eliberarea a aproximativ 100 de femei şi copii israelieni ţinuţi ostatici de Hamas şi de alte grupări militante palestiniene, în schimbul a aproximativ 240 de femei şi copii palestinieni eliberaţi din închisorile israeliene.

Armata israeliană a declarat că vineri dimineaţă au fost lansate rachete din Gaza spre teritoriul israelian şi că, în prezent, "loveşte ţinte teroriste Hamas" în interiorul Fâşiei. Agenţia palestiniană de ştiri Wafa a raportat că "case civile" au fost lovite de artileria israeliană, iar Al Jazeera a relatat că avioane israeliene au survolat Gaza.

Armata israeliană a reluat luptele împotriva Hamas în Gaza, a anunţat armata, afirmând că Hamas a încălcat armistiţiul şi a tras în direcţia teritoriului israelian, transmite Reuters

Cu o oră înainte ca armistiţiul să se încheie, Israelul a declarat că a interceptat o rachetă trasă din Gaza, iar mass-media afiliată Hamas a raportat sunete de explozii şi focuri de armă în nordul enclavei palestiniene.

Sirene care avertizau asupra rachetelor au sunat din nou în zonele israeliene din apropierea Gaza cu câteva minute înainte de expirarea termenului limită, a declarat armata israeliană.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Hamas şi nici o revendicare a responsabilităţii pentru lansări.

Pauza de şapte zile, care a început la 24 noiembrie şi a fost prelungită de două ori, a permis schimbul a zeci de ostatici deţinuţi în Gaza cu sute de prizonieri palestinieni şi a facilitat intrarea ajutorului umanitar în enclava distrusă.

Qatarul şi Egiptul au depus eforturi intense pentru a prelungi armistiţiul, după ce joi a avut loc schimbul unui lot de opt ostatici şi 30 de prizonieri palestinieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici