Amplă operaţiune de spălare de bani, descoperită în Rusia

Poliţia rusă a anihilat o grupare infracţională globală, suspectată că a spălat peste 1,5 miliarde de dolari din 2007, a anunţat Departamentul de Securitate Economică (DEV) din Ministerul rus de Interne, citat de RIA Novosti, în pagina electronică de luni.

19 afișări
Imaginea articolului Amplă operaţiune de spălare de bani, descoperită în Rusia

Amplă operaţiune de spălare de bani, descoperită în Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Proceduri în justiţie pentru activităţi bancare ilicite şi spălare de venituri ilegale au fost intentate împotriva organizatorilor săi", a precizat DEV.

"Trei bănci de afaceri, cele 72 de filiale ruse ale lor şi şapte bănci străine au fost implicate în această reţea infracţională", a anunţat DEV.

Potrivit poliţiştilor, grupul deschidea şi administra în mod ilegal conturile unor societăţi fantomă şi realiza operaţiuni financiare în contul unor persoane fizice şi juridice.

Infractorii prelevau comisioane de 1-7 la sută din sumele tranzacţionate. Conturi au fost deschise în acest scop la bănci letone, americane şi chineze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici