Analizele au confirmat: Copiii din Franţa, intoxicaţi cu E.coli după ce au mâncat hamburgeri

Intoxicaţia cu bacteria E.coli a unor copii, în nordul Franţei, a fost provocată de hamburgerii congelaţi fabricaţi de societatea SEB, potrivit rezultatelor analizelor anunţate luni de ministerele Alimentaţiei şi Sănătăţii.

787 afișări
Imaginea articolului Analizele au confirmat: Copiii din Franţa, intoxicaţi cu E.coli după ce au mâncat hamburgeri

Analizele au confirmat: Copiii din Franţa, intoxicaţi cu E.coli după ce au mâncat hamburgeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tulpinile de virus descoperite la analizele efectuate asupra copiilor au fost izolate şi în analizele eşantioanelor de hamburgeri, între care se află tulpina E.coli O157", anunţă cele două ministere.

Ca măsură de precauţie, societatea SEB a procedat deja la retragerea lotului incriminat şi loturilor precedent şi următor.

Aceste analize confirmă, de asemenea, că bacteria respectivă, E.coli O157, este diferită de tulpina bacteriană O104:H4, care a cauzat moartea a 39 de persoane în Europa, dintre care 38 în Germania.

Potrivit ministerelor, opt copii au fost internaţi la CHU, în Lille, cu cazuri de sindrom hemolitic şi uremic (SHU), iar "şase sunt spitalizaţi, în continuare".

"Analizele au confirmat că, la şase dintre ei, sindromul a urmat unei intoxicaţii alimentare, cauzată de o formă rară de tulpină de E.coli".

CHU din Lille anunţa luni, la prânz, că opt copii au putut să fie externaţi acasă, în timp ce un băiat, în vârstă de doi ani, era în continuare în comă, într-o stare stabilă.

Anchetele vor continua, pentru a stabili originea contaminării hamburgerilor cu aceste bacterii.

Societatea SEB are 180 de angajaţi, la Saint-Dizier (nord-est), iar Guy Larmolette, preşedinte-director general al societăţii, şi-a exprimat, vineri, temerea faţă de "consecinţe mortale pentru întreprindere".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici