Anchetă în Canada, după exterminarea a o sută de câini husky folosiţi în timpul JO de iarnă

Poliţia canadiană a anunţat că a deschis o anchetă privind exterminarea brutală a aproximativ o sută de câini husky, care au fost folosiţi în timpul JO de iarnă de la Vancouver, pentru a-i plimba pe turişti cu sania.

353 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Canada, după exterminarea a o sută de câini husky folosiţi în timpul JO de iarnă

Anchetă în Canada, după exterminarea a o sută de câini husky folosiţi în timpul JO de iarnă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Câinii au fost ucişi unul câte unul pe parcursul a două zile, de către un angajat care a folosit o puşcă şi un cuţit. Potrivit martorilor, unii câini, care nu fuseseră decât răniţi, au reuşit să iasă dintr-o groapă comună.

Potrivit presei locale, motivele masacrului din staţiunea Whistler sunt pur economice.

Cele două firme care au vândut plimbări cu sania trasă de câini, Outdoor Adventures şi Howling Dogs, nu au mai avut nevoie de animale, cererea scăzând dramatic după Olimpiada din 2010.

"Am deschis o anchetă", a declarat pentru AFP sergentul Steve LeClair, care a menţionat că poliţia canadiană colaborează cu Societatea pentru prevenirea cruzimii faţă de animale (SPCA).

Cel care a scos la iveală masacrul a fost chiar angajatul care a omorât câinii, el cerând şi obţinând daune pentru stresul suferit.

Avocatul muncitorului respectiv, Corey Steinberg, a declarat la o post de radio din Vancouver, CKNW, că "nu a fost vorba de o execuţie curată, cu un singur glonţ". "Inevitabil, el (n.r. - angajatul) a văzut scene oribile", a mai spus avocatul.

Potrivit postului de radio, firma Outdoor Adventures nu a dezminţit faptele, ci chiar a corectat numărul animalelor ucise, menţionând că este vorba de 100, nu de 70.

Potrivit legii canadiene, o persoană care ucide sau răneşte un animal riscă o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici