Anchetă în Elveţia după ce menţiunea "cerşetor" a apărut în paşapoartele unor romi români

Autorităţile elveţiene au declanşat o anchetă după ce termenul "cerşetor" a fost scris de poliţie sau oficiali locali în paşapoartele unor români de etnie romă, relatează site-ul 20minutes.ch.

50 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Elveţia după ce menţiunea "cerşetor" a apărut în paşapoartele unor romi români

Anchetă în Elveţia după ce menţiunea "cerşetor" a apărut în paşapoartele unor romi români

"Nu a fost dat niciun ordin privind introducerea unor menţiuni în paşapoartele cerşetorilor romi", declară Antonio Pizzoferrato, şeful Serviciului de ordine publică din Geneva.

"Serviciul de ordine publică nu poate controla pe oricine, pentru că nu intră în resortul său", dă asigurări Antonio Pizzoferrato.

Cu toate acestea, Serviciul de ordine publică poate face recensământul cerşetorilor şi poate informa serviciile sociale.

Pe mai multe paşapoarte ale unor romi români din Geneva s-a descoperit menţiunea "cerşetor", introdusă de poliţie sau de oficiali locali.

"Este vorba de o infracţiune. Aceste persoane deja sunt persecutate în ţara de origine. Imaginaţi-vă ce se va întâmpla când vor reveni în ţară", spune Dina Bazarbachi, preşedinta organizaţiei Messemrom.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici