Anchetă în Franţa cu privire la fotografiile publicate de Closer cu Julie Gayet

Justiţia franceză a deschis o anchetă după ce revista Closer a publicat la 17 ianuarie o fotografie cu actriţa Julie Gayet la volanul maşinii, la o săptămână de la dezvăluirile referitoare la relaţia acesteia cu preşedintele Francois Hollande.

165 afișări
Imaginea articolului Anchetă în Franţa cu privire la fotografiile publicate de Closer cu Julie Gayet

Julie Gayet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ancheta preliminară, pentru "încălcarea vieţii private", a fost declanşată în urma unei plângeri depuse de actriţa Julie Gayet după publicarea unui al doilea set de fotografii, a anunţat procurorul din Nanterre, Robert Gelli.

Potrivit procurorului, plângerea vizează în special cel de-al doilea număr al revistei Closer, în care Julie Gayet apare la volanul maşinii sale, un loc privat, potrivit legii franceze.

Actriţa a mai depus o plângere, în martie 2013, pentru identificarea autorilor zvonurilor privind o relaţie a sa cu preşedintele Franţei, însă ancheta deschisă de Parchetul din Paris a fost clasată în luna august.

Noua ofensivă judiciară declanşată de actriţă are loc în paralel cu procesul civil pentru încălcarea vieţii private vizând revista Closer care începe la 6 martie la tribunalul din Nanterre. În acest proces, Julie Gayet a cerut despăgubiri în valoare de 50.000 de euro şi plata a 4.000 de euro pentru cheltuieli de judecată, precum şi publicarea deciziei justiţiei în paginile revistei.

Revista Closer a dezvăluit la 10 ianuarie relaţia actriţei, în vârstă de 41 de ani, cu preşedintele Francois Hollande. După două săptămâni de mediatizare intensă a scandalului, Francois Hollande şi-a anunţat, la 25 ianuarie, despărţirea de Valerie Trierweiler, partenera sa oficială din 2007.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici